Tänään oli töissä hankalien asioiden päivä. En meinaa millään päästä irti työasioista. Kurjaa, ei vapaa-aikaa kannata tuhlata työasioiden miettimiseen. Taidanpa keitellä kupin hyvää kahvia ja linnoittautua dekkarin kanssa sohvalle, niin eiköhän tämä tästä...

Ensi kesänä on vissiin opeteltava kalastamaan. Yritin nimittäin hankkia tänään kuhaa tai siikaa ruuaksi ja eihän sitä löytynyt kotipitäjästä eikä sen kummemmin naapurikaupungistakaan. Taas oli ostettava sitä samaa, lohta. Tai sitten on etsittävä joku kalastava ihminen, joka olisi valmis myymään osan saaliistaan minulle. Ensi kesän opeteltavia juttuja on ainakin sienien keruu. Siitä olen haaveillut jo monituisen monta vuotta ja koskaan en ole saanut sitä toteutettua. Liityin jo Marttoihinkin ihan syksyn sienikursseja ajatellen. Onhan heillä toki paljon muutakin kurssitarjontaa, jota voisin hyödyntää, mm. sellaisia rahansäästökursseja... Kasvihuonekin odottaa pihalla viljelijäänsä, viime kesänä sekin jäi pelkästään ostohetken innostukseksi. Nyt on vakaa aikomus kasvattaa tomaattia ja salaattia ja kukkia, ainakin. Ehkä myös sipulia, kesäkurpitsaa ja yrttejä. Saapa nähdä!

Tänään olen syönyt aamiaiseksi kahden munan munakkaan ihanan juuston kera. Kyytipoikana pekonia, salaattia ja hapankaalia. Lounaaksi söin savukalaa ja salaattia. Päivälliseksi sen puuttuvan siian tilalta söimme sitten grillattua lohta, kesäkurpitsa-valkosipulipaistosta, salaattia ja jälkkäriksi omena. Eipä voi moittia tämänkään päivän ruokia, ei!

Vaaka näytti aamulla lukemia 88,2kg. Eli tasainen 200g:n päivävauhti nyt näyttäisi olevan, mainiota!